Zeytin salatası nasıl yapılır

Zeytin salatasının içine ne konur?

Salatanızın içerisine peynir, çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytin, haşlanmış mısır gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. Zeytin salatanızı yemeklerinizin yanında, gün menülerinizde tüketebileceğiniz gibi kahvaltılarınızda da afiyetle tüketebilirsiniz.

Tablacı salatası nedir?

Kebapla beraber gelen sofrayı baştan başa donatan enfes mezeler salatalar da midelere bayram yaptırıyor. Bunlardan birisi de tablacı salatası. … Maydanoz, domates, soğan, sumak ve toz biberin bir tabakta buluştuğu bu bir salata ne kadar iştah açıcı ise o kadar leziz.

Kahvaltılık zeytin sosu nasıl yapılır?

1 küçük kavanoz zeytin ezmesini bir karıştırma kabına alın. Yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyip karıştırın. 1 tatlı kaşığı biberiye, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 tatlı kaşığı sumak ilave edip servis yapın.

Zeytin Salatası hangi yöreye ait?

Çekirdeksiz yeşil zeytine nar ekşisi, maydanoz, soğan, zeytinyağı ve pul biber eklenerek yapılan enfes bir Hatay mezesidir. Hatay'ın kırık zeytini ile yapılan bu muhteşem salata genelde kahvaltılarda yenilir fakat meze çeşidi olarakta her öğün tüketilebilir.

Evde yeşil zeytin ezmesi nasıl yapılır?

Yapılışı:

  1. Yeşil zeytinin çekirdeklerini çıkarın ve mutfak robotunun haznesine alın.
  2. Üstüne 1 sap biberiyenin yapraklarını, sarımsağı, kişniş tohumları, kimyon ve limon kabuğu rendesini ekleyin.
  3. Mutfak robotunu ara ara çalıştırarak püre haline getirin.
  4. Hava almayan bir kavanozda buzdolabına kaldırın.

Nov 15, 2019

Cevizli zeytin salatası nasıl yapılır?

Zeytinleri salata kabınızda 1 kaşık zeytinyağ, kekik ve pul biberle harmanlayarak baharatın zeytinlere yapışmasını sağlayın. İnce kıyılmış taze soğan ,yeşil biber, maydanoz, taze naneyi karışımla harmanlayın. Üzerine elde küçük parçalara ayırdığınız ceviz ve nar tanelerini ekleyin.

Mamzana tarifi nasıl yapılır?

Mamzana Tarifi (Edirne Yöresine Ait) Nasıl Yapılır?

  1. Tüm sebzeler ince ince doğranarak uygun bir karıştırma kabına alınır.
  2. Sarımsak az tuzla ezilerek karışıma eklenir.
  3. Zeytinyağ-pulbiber-tuz ve isteğe göre sirke ile tadı ayarlandıktan sonra arzuya göre servis edilir. Afiyet olsun. 💕

Nov 5, 2016