Pırasa böreği nasıl yapılır

Pırasalı börek harcı nasıl yapılır?

Pırasa yıkanır, ince doğranır. Tencereye 2 kaşık sıvı yağ konarak pırasalar eklenir, kavrularak biraz öldürülür, biraz tuz ve salça ile pişirilir. Fincanla su eklenir. 5 dk. sonra altını kapatarak soğumaya bırakılır. 1 adet yumurta, süt ve sıvı yağ çırpılarak sıvı karışım hazırlanır.

Pırasa böreğinin içine neler konur?

Malzemeler:

  • 3 adet yufka.
  • 1 adet yumurta.
  • 500 gr pırasa.
  • 2 adet orta boy havuç
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı yoğurt.
  • tuz.
  • fırın tepsisini yağlamak için margarin.

Pırasalı börek kime ait?

Arnavutlara has olan pırasalı el açması börek tarifi, biraz zaman alsa da aslında oldukça pratiktir. Burada en önemli nokta yufkaların oklava ile değil el ile açılmasıdır. Lezzetine de diyecek yok.. Şimdiden afiyet olsun!

Börek kaç dakikada kaç derecede pişer?

Pırasalı börek kaç dakikada pişer? Fırından fırına pişme süresi değişir. Yaklaşık 25 dakikada pişecektir.

Lezzetli pırasa nasıl yapılır?

Pırasaları ayıklayın ve bol suda iyice yıkayın, 3-4 santimetre uzunluğunda kesin. Uygun bir tencereye zeytinyağı, salça ve ince doğranmış havuçları koyup kavurun. Pırasayı ekleyip orta ateşte pişirin. En son pirinç, yarım limonun suyu, tuz ve suyu ilave edip kısık ateşte yumuşaya kadar pişirin.

Pırasalı böreğin yanına ne gider?

Böreğin Yanına Ne Gider?

  • Tavuk çorbası
  • Vişne kompostosu.
  • Dereotlu cevizli salata.
  • Kısır.
  • Ayran.
  • Şakşuka.
  • Zeytinyağlı sarma.
  • Arpa şehriye salatası

Pırasa ile ne yapılabilir?

Pırasa Yemekleri – Pırasalı Tarifler

  1. Karmaca.
  2. Pırasalı Mısır Unlu Kek.
  3. Pırasalı Yumurta.
  4. Fırında Kıymalı Pırasa.
  5. Pirinçli Pırasa Yemeği.
  6. Etli Pırasa Yemeği.
  7. Kıymalı Pırasa Yemeği.
  8. Pırasa Yemeği.