Aspirin hangi durumlarda kullanılmaz

Aspirinin düşük dozda kullanımı, kanın pıhtılaşmasını önler. Bu nedenle felç ya da kalp krizinin tekrarının önlenmesi için kullanılır. Ancak dikkatli kullanılması gereken bir ilaçtır. Mide rahatsızlığı olanlar ya da kanama riski olan hastalar aspirin kullanmamalıdırlar.

Aspirin kimler kullanamaz?

Aspirin'e bağlı kanama riski en yüksek olanlar: daha önce ülser veya kanama geçirenler, yaşı >60 olanlar, yüksek doz ilaç alanlar, birlikte kortizon veya ek kan sulandırıcı ilaç alan hastalardır. Aspirinin kanama yapıcı etkisi enterik kaplı (bağırsakta açılır) olması veya düşük dozda alınması ile önlenemez.

Ecopirin kimler kullanamaz?

İlacınızı mutlaka doktor kontrolünde kullanın. 18 yaş altı çocuklarda kullanımı önerilmemektedir. Eğer ilacın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğunu hissediyorsanız mutlaka doktorunuza ya da eczacınıza danışın. Eğer bir doz almayı unutursanız, dengelemek için çift doz kullanmayın.

Coraspin kimler kullanabilir?

Coraspin (asetilsalisilik asit), steroid olmayan ağrı kesiciler grubundan bir ilaçtır. Pıhtılaşma engelleyici özelliği ile kalp ve damar hastalığı riski taşıyan hastalarda damar tıkanıklığı, kalp krizi ya da felcin önlenmesi için kullanılabilmektedir.

Aspirin etkisi ne kadar sürer?

Bu etki, aspirinin kesilmesinde sonra 5 gün boyunca devam eder. Kan pıhtısı oluşumunun engellenmesine yardımcı olmasıyla aspirin, arterlerden yeterli miktarda kan akışı sağlar ve bu şekilde erkeklerde ve kadınlarda kalp krizi riskini azaltır.

Aspirinin zararı var mı?

Aspirin kan sulandırıcı özelliği nedeni ile kanamaya meyil oluşturacak durumlarda oldukça risklidir. Aspirin'in en önemli yan etkisi kanamadır. Kanamaların çoğu mide-barsak kanamaları olup bazı kanamalar hayatı tehdit edecek kadar ciddi olabilir.

Yüksek tansiyon hastası aspirin kullanabilir mı?

40 yaşın üzerinde ve ek bir risk faktörü (sigara, kan yağlarında bozukluk, yüksek tansiyon, ailede kalp hastalığı) daha olan şeker hastaları, damar hastalıkları saptanmasa dahi Aspirin kullanmalıdır.

Kan sulandırıcı ilaçların yan etkileri nelerdir?

Aşağıdaki durumların varlığında doktorunuza haber verin;

  • Ani halsizlik, beraberinde kahve telvesi benzer kusma veya katran gibi siyah renkte dışkılama,
  • Ani baş ağrısı, baş dönmesi,
  • Burundan veya başka bir yerden durmayan kanama,
  • Kırmızı veya koyu kahverengi idrar,
  • Vücudun herhangi bir yerinde ani şişlik, morarma,